881037719
Bella Italia
  • איזורים באיטליה
    • צפון איטליה
    • דרום איטליה
    • מרכז איטליה
      • רומא
  • Bלוג
  • אודות
  • תקנון האתר
  • איזורים באיטליה
    • צפון איטליה
    • דרום איטליה
    • מרכז איטליה
      • רומא
  • Bלוג
  • אודות
  • תקנון האתר
Bella Italia
  • איזורים באיטליה
    • צפון איטליה
    • דרום איטליה
    • מרכז איטליה
      • רומא
  • Bלוג
  • אודות
  • תקנון האתר
  • איזורים באיטליה
    • צפון איטליה
    • דרום איטליה
    • מרכז איטליה
      • רומא
  • Bלוג
  • אודות
  • תקנון האתר
ראשי » אוכל איטלקי » הטעמים המופלאים של איטליה – לאכול באומבריה

הטעמים המופלאים של איטליה – לאכול באומבריה

בלה איטליה יולי 15, 2013 7:58 pm סגור לתגובות על הטעמים המופלאים של איטליה – לאכול באומבריה

אומבריה

אומבריה, אחד החבלים היפים של איטליה, מציעה לא רק מגוון מקומות יפים לטייל בהם אלא גם מטבח משובח הכולל שפע של מנות טעימות להתנסות בהן.

אומבריה היא חבל המוכר גם בזכות היינות המובילים המיוצרים בו. בדומה לטוסקנה גם באומבריה תוכלו לטייל בדרכי היין שלאומבריה, לבקר ביקבים ולטעום מהיין המקומי המצוין. איזורי היקבים המוכרים של אומבריה נמצאים ב Montefalco וב Torgiano.

המטבח של אומבריה מושפע ממיקומה הגיאוגרפי. אומבריה אינה גובלת בים, ומטבחה מבוסס בעיקר על בשר ומוצרים שמקורם באדמה.

אם אתם אוהבים בשר, באומבריה תוכלו ליהנות ממגוון מנות בשריות המתובלות במגוון תבלינים ארומטיים, בעיקר בשר חזיר ויונים.

אומבריה מוכרת מאוד בזכות מעדני החזיר והסלמי (באיזור  Norcia) – כדאי לציין כי העיר נורצ'ה(Norcia) מוכרת כעיר מעדני הנקניקים של איטליה – סלמי, פרושוטו ועוד.

מאפיינים אחרים של המטבח האומבריאני:

  • צנובר – עם הצנוברים נוהגים למלא מנות בשריות שונות.
  • טרטופו – בעיקר באיזור נורצ'ה וספולטו.

אם אתם נוסעים לאומבריה ומעוניינים לטעום מנות אומבריאניות טיפוסיות, הנה רשימה קצרה:

פסטות

  • צ'ריאולי (cerioli ) – פסטה טליאטלה עם ראגו בשר.
  • ספגטי קון פנצ'טה (spaghetti con pancetta ) – ספגטי עם בייקון
  • ספגטי אל סוגו די טרטופו נרו א אליצ'י (Spaghetti al sugo di tartufo nero ed alici ) – ספגטי ברוטב טרטופו שחור ואנשובי.

מרקים

  • ל'אקווהקוטה (l'acquacotta )- מרק לחם ועגבניות
  • צופה די צ'יפולה אומברה (zuppa di cipolle umbra )– מרק בצל אומבריאני
  • צופה די פארו (zuppa di farro )– מרק חיטה

מנות עיקריות

  • קולומבה אלה טונדינה ( colomba alla todina) – יונה (תחילה מטוגנת במחבת ואחר כך מבושלת).

מנות אחרונות

  • צ'אראמיקולה (Ciaramicola ) עוגה בחושה המוגשת קרה (עם קרם) , בעיקר בתקופת הפסחא.

וכמובן, איך אפשר שלא לקנח בשוקולד פרוג'יאני (פרוג'ה) משובח !

בתיאבון !

בלה איטליה 

 

Share

|להציג את כל הפוסטים של בלה איטליה


« פוסט קודם
פוסט הבא »
Popular Posts
  • אודות
  • בלוג
  • תקנון האתר
  • צפון איטליה
  • מרכז איטליה
  • דרום איטליה
  • איזורים באיטליה...
  • רומא
  • איטלקית למתקדמים...
  • לימודי איטלקית בישראל ובא...
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
881037719
גלילה לראש העמוד