תופתעו לגלות עד כמה האוכל האיטלקי הוא לא רק פסטה. פסטה כמובן היא מנת דיפולט בכל מסעדה, ואולם, שימו לב להבדל העיקרי בין מנות הפסטה המוגשות בארץ לאלה באיטליה: הגודל. מנות הפסטה שמוגשות באיטליה קטנות ! פסטה אוכלים כמנה ראשונה, לפני המנה העיקרית. לא אוכלים הרים של פסטה, אוכלים קצת !
הפתעה נוספת, חשובה מאוד, בכל הנוגע לאוכל איטלקי, היא הטריות. המטבח האיטלקי טרי-טרי ! אין בו את הרטבים הצרפתיים המסובכים, וניכר בהם, באיטלקים, שהם באמת אוהבים כל עגבניה !
באיזורי החוף, אוכלים הרבה דגים ופירות ים, ובאיזורי ההרים בשר. מנות הדגים מצוינות, והדגים מוגשים לשולחן כשהם "מפולטים" לייב. אז הנה דוגמה לתפריט איטלקי מתורגם ומוסבר:
Antipasti – אנטיפסטי
.ירקות אפויים או מטוגנים: חצילים, קישואים, תרד, אספרגוס ועוד המוגשים בד"כ במזנון (בופה), בטמ"פ החדר
.אנטיפסטי נוספים: סלט קפרזה (סלט מוצרלה ועגבניות), נקניק פרושוטו (עם מלון או תאנים), סלט פירות ים
Primi Piatti: מנות ראשונות
Primi di Pesce- מנות דג
Primi di Carne – מנות בשר
מנות ראשונות הינן מנות פסטה או מנות ריזוטו ובחורף מרקים. המרקים נעלמים מהתפריט בקיץ.
מנות ראשונות נחלקות למנות דגים (pesce) או מנות בשריות (carne).
Secondi: מנות עיקריות
Secondi di Pesce – מנות דג
Secondi di Carne – מנות בשר
.מוגשות ללא תוספות
Controni – תוספות
סלט, תפו"א אפויים, צ'יפס
.בדכ סלט קטן שמוגש כתוספת למנה העיקרית, מורכב מעלים ירוקים ועגבניות. לפעמים גם קצת גזר – INSALATA
:למי שמחפש את הסלטים הענקיים שמוגשים בישראל, אפשר לפעמים למצוא אותם, שם הצופן הוא
(כלומר: סלט גדול )INSALATONE
Bevande-שתיה קלה
.(Acqua Frizzante ) מים מוגשים בד"כ לשולחן בלי שמבקשים ותמיד מביאים מים מוגזים
אם רוצים מים לא מוגזים צריך לבקש מים טבעיים (Acqua Naturale).
יינות (Vini ) – בד"כ יינות הבית מצוינים, והסטנדרד גבוה. החלוקה פשוטה: יין אדום לבשר, יין לבן לדגים.
Buonappetito
Bella Italia