תקציר: במדור מתפרסמים מדי שבוע מתכונים של מנות איטלקיות נבחרות, כאלו שאולי כבר
אכלתם באיטליה ותרצו להכין בעצמכם בבית.
פנה קוטה (panna cotta)
הפנה קוטה היא אחד הקינוחים המוכרים בעולם, אולי משום שהיא הקינוח המושלם:
לא רק טעים, אלא גם מתאים לכל עונה בשנה ועיקר בשורותו הטובה הינה בהיותו קל ומהיר להכנה
ובוורסיות שונות, מגוונות ומפתיעות !
המקור לפנה קוטה אינו ידוע, וככל הנראה הגיע מחבל פיאמונטה שבצפון איטליה.
איך מכינים ? תוכלו ללמוד את כל שלבי ההכנה של העוגה (כולל הכנת הבצק) בסרטון :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9udKUzIcJBI[/youtube]
ולמי שעדיין לא למד איטלקית, הנה תרגום חופשי של המתכון לעברית:
חומרים:
150 ג סוכר
1 מקל וניל
500 מ"ל שמנת מתוקה
6 גרם ג'לטין
טורטה דלה נונה (עוגה של סבתא)
הטורטה דלה נונה (Torta della Nona) היא במקור עוגה ליגורית (מחבל ליגוריה, שבצפון איטליה).
במשך השנים אומצה העוגה גם לחיקו של המטבח הטוסקני, וכיום תוכלו כמובן לטעום ממנה בכל איטליה.
הטורטה דלה נונה (Torta della Nona) היא עוגה הבנויה משתי שכבות של בצק פריך ממולא בקרם פטיסייר
ומעוטר בצנוברים ואבקת סוכר.
איך מכינים ? תוכלו ללמוד את כל שלבי ההכנה של העוגה (כולל הכנת הבצק) בסרטון :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iUJ0c3Gr69E[/youtube]
ולמי שעדיין לא למד איטלקית, הנה תרגום חופשי של המתכון לעברית:
חומרים לבצק:
400 גר קמח
150 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
4 חלמונים
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חומרים לקרם הפטיסייר (המלית):
1 ליטר חלב טרי
8 חלמונים
250 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל (1 אחד מקל וניל)
קליפה מגוררת מחצי לימון
80 גרם קמח
חומרים לבצק הכיסוי:
120 גרם צנוברים
אבקת סוכר לזרייה
בתיאבון !
Bella Italia